Startsidan  
GDPR
Felanmälan
Miljö
Akutplan
Försiktighetsåtgärder Covid-19
Flytt anmälan
Bostadsanmälan
Autogiro
Blanketter
Andrahandsuthyrning
Boendeinformation
Hyresbetalning
Internet
Öppettider
Kabel-TV
Trygghetsboende
Inflyttning
Utflyttning
Uppsägning

Trygghetsboende – vad är det?

För att få en lägenhet i ett trygghetsboende måste minst en person i hushållet ha fyllt 65 år. Boendeformen ska inte förväxlas med kommunalt vård- och omsorgsboende, utan vänder sig till seniorer som är för friska för äldreboende men ändå vill bo tryggt och bra.

Ett trygghetsboende har alltså inget med vård att göra och det krävs inget biståndsbeslut för att bo i trygghetsboende. Du hyr din bostad på eget initiativ och du bor i din lägenhet precis som om du bodde i ett annat hyreshus. Skillnaden är de gemensamma ytorna och aktiviteterna.

Målsättningen med boendeformen är att skapa möjlighet till gemenskap mellan hyresgästerna och att delta i gemensamma aktiviteter –för att motverka den ensamhet som många äldre lever med idag. Lokaler och boende med god tillgänglighet, ger en grund för trygghet och möjligheter att ta sig ut och delta i aktiviteter tillsammans med andra.

Möjlighet till gemenskap och god tillgänglighet

Lokaler och boende med god tillgänglighet, ger en grund för trygghet och möjligheter att ta sig ut och delta i aktiviteter tillsammans med andra. I ett trygghetsboende finns det gemensamma ytor för att umgås och som hyresgäst kan du delta och medverka i olika aktiviteter. Det finns ett gemensamt kök som gör det möjligt att fika eller kanske äta tillsammans.

Dessutom är både hus och lägenheter tillgänglighetsanpassade. Det betyder att om du en dag behöver mer hjälp, rullator eller rullstol så är bland annat dörrposterna redan tillräckligt breda. För att en fastighet ska kunna definieras som trygghetsboende ska det också finnas en värd eller värdinna under vissa tider. Tillsammans med hyresgästerna arbetar värdinnan för att skapa förutsättningar för värdefulla kontakter, möten och gemenskap i samverkan med lokala ideella organisationer.
 

Norsjölägenheters trygghetsboenden


Norsjölägenheter har två trygghetsboenden, ett på Storgatan 43 med 30 lägenheter och ett på Skolgatan 42 med 40 lägenheter. Lägenheterna förmedlas och fördelas genom Norsjölägenheters vanliga bostadskö. Jenny Åhlin är anställd som trygghetsvärdinna på Norsjölägenheters två trygghetsboenden. 

Mobil: 072-5311932

Mail: jenny.ahlin@norsjolagenheter.se


Kontakt
Telnr: 0918-141 51
Mail: info@norsjolagenheter.se
Fler kontakt »

Besökstider:
Måndagar 08:00-12:00
Torsdagar 08:00-12:00

Nygatan 27
935 31 Norsjö.

Boende & Lägenheter
Boende
Bostadsanmälan
Uthyrningspolicy s.1
Uthyrningspolicy s.2
Uthyrningspolicy s.3
Områden
Sök bostad/Lediga

Kundservice
GDPR
Felanmälan
Miljö
Akutplan
Försiktighetsåtgärder Covid-19
Flytt anmälan
Bostadsanmälan
Autogiro
Blanketter
Andrahandsuthyrning
Boendeinformation
Hyresbetalning
Internet
Öppettider
Kabel-TV
Trygghetsboende
Inflyttning
Utflyttning
Uppsägning
Om Norsjölägenheter AB

Verksamheten leds av en politiskt vald styrelse. Norsjölägenheter AB äger fastigheter med 329 lägenheter och ca 7145 m² lokaler.

Läs mer »